Geavanceerde detectiemethoden

Woont u in Almere en heeft u last van een lekkage, maar u weet niet waar deze zich bevindt? U wilt natuurlijk niet de muren openbreken als u niet zeker weet of de lekkage daar wel zit. Door middel van de nieuwste detectiemethoden spoort Moorman Totaal Techniek eenvoudig de lekkage voor u op zonder onnodige schade aan te brengen aan uw woning. Op die manier lokaliseren wij de lekkage voor u en kunnen wij deze vervolgens voor u oplossen.

Thermografie
Met infrarood apparatuur worden er warmtebeelden van uw woning gemaakt om te kijken waar de lekkage zich bevindt. Zodra een beeld afwijkt van de normaalverwachting is de lekkage gedetecteerd en kan de lekkage verholpen worden zonder bijvoorbeeld de gehele muur open te breken. Deze methode werkt het best voor warmwater- en cv-leidingen.

Endoscopie
Met endoscopie wordt er met een camera gekeken waar de lekkage zich bevindt. Deze methode kan gebruikt worden om een kleine lekkage in moeilijk begaanbare ruimtes op te zoeken waar je wel via een kleine opening bij kan komen.

Ultrasone detectie
Door middel van een meting met ultrasoon geluid worden de verschillende metingen met elkaar vergeleken, op het moment dat er een waarde afwijkt meten we rondom de afwijking meerdere keren om het probleem beter in kaart te brengen. Op deze manier kan er snel en eenvoudig een beeld geschetst worden van de lekkage.

Traceergasdetectie
De leidingen in uw woning worden door middel van een speciaal gas onderdruk gebracht. Met meetapparatuur wordt vervolgens gezocht naar een plek waar het gas te meten is, oftewel de locatie van het lek. Het speciale gas is te meten door zeer veel materialen, omdat het een dunne structuur heeft.

Wilt u een lekkage door een lekdetectie-expert laten opsporen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of op 0320 - 72 46 15.